Filippinerna och Hong Kong

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Dagbok från vår 16 dagars resa i Filippinerna och Hong Kong.  Vi var fyra personer på resan, två killar och två tjejer. Vi bokade alla flyg och boenden i förväg. Klicka på Ekonomi för lista över alla kostnader och på Bilder för att se mer bilder. Resan gjordes 2018, från 18 mars – 2 april. I Filippinerna var det i början av torrperioden och temperaturen låg på över 30°c. I Hong Kong låg temperaturen på 20-25°c. Bilderna kommer från allas våra kameror! Stjärnorna (*) efter hostelen i texten är dess betyg på en skala från 1-5.


[/av_textblock]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Filippinerna

Dag 1. Söndag 18 mars

Stockholm-Hong Kong 13.50-07.10. Flygtid 10h 20min

Före avfärda möttes vi upp på Arlanda vid 12.00. Vi växlade pengar och tog en snabb öl före avgången 14.10 (flyget var försenat).
[/av_textblock]
[/av_one_full]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_gallery ids=’3518′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]
[/av_one_full]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Dag 2. Måndag 19 mars

Hong Kong-Cebu 09.45-12.45. Flygtid 3h

Hostel: Ayo Homtel**

Inget speciellt, lite sunkigt och väldigt lyhört. Fungerande Wi-Fi.

Flyget gick 2h och 35 min efter långflyget från Stockholm. Köpte en reseadapter på flygplatsen sedan åt vi frukost och kom iväg lite för sent till gaten, hann dock med flyget tack och lov. Vi landade och fick tag i en taxi som inte hittade till vårt hostel och tog grymt mycket överpris (tips: ta för vana att fråga på hostelet vad som är rimligt att betala för taxi m.m.). Vi chillade på uteplatsen en stund innan vi tog en promenad och åt thaimat.
[/av_textblock]
[/av_one_full]

[av_gallery ids=’3519,3520,3589′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Dag 3. Tisdag 20 mars

Cebu-Coron 05.30-07.00. Flygtid 1h

Dayon Hostel***

Fint och hade skön känsla men rummet var mycket litet, saknade luftkonditionering, och Wi-Fi fanns endast i receptionen. Frukost ingick. Generellt får hostelet godkänt, mycket p.g.a. inredningen och rooftoppen.

03.00 åkte vi till flygplatsen. Flög litet propellerplan till Cebu. Åkte till hostelet med van från flygplatsen. Efter att vi känt in oss och ätit frukost gick vi till hamnen och träffade en guide och en styrman som tog oss till tre laguner (bl.a. Kayangan Blue Lagoon) och en strand. På stranden sprang vi in i ett gäng filippiner som firade. De var mycket nyfikna och vill bli fotade med oss. Jag blev bjuden på en shot rom. På kvällen åt vi på Levine’s restaurant som var mycket billig och hade servering på taket 3 våningar upp.
[/av_textblock]
[/av_one_full]

[av_gallery ids=’3542,3590,3544,3591,3545,3546,3592,3547,3548,3549′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Dag 4. Onsdag 21 mars

Coron

Dayon Hostel***

Frukost, sedan strandturer: Coco beach mycket fin, bjöds på lunch. Sedan två stränder till (minns inte namnen). Åkte hem, jag tog en löprunda. Middag på brujita. Kortspel och Öl tillsammans med några på hostelet.
[/av_textblock]
[/av_one_full]

[av_gallery ids=’3550,3551,3552,3601,3557,3594,3559,3560,3595,3596′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Dag 5. Torsdag 22 mars

Coron

Dayon Hostel***

Upp 06.45 för att hinna boka dykning till mig och Emil. Hittade ett ställe som vi gjorde tre dyk med. Ett rev (CYC Coron Reef) och två vrakdyk (East Tangat Wreck och Morazan Maru Wreck). Det sistnämnda rekommenderas starkt! På eftermidagen gick vi 700 trappsteg upp till Mt. Tapyas. Åt middag. Packade om grejerna och hängde lite på rooftoppen på hostelet.
[/av_textblock]
[/av_one_full]

[av_gallery ids=’3593,3561,3562,3563′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Dag 6. Fredag 23 mars

Coron-El Nido. Speedboat 4h

Where 2 Next****

Allt kostar (vatten, toalettpapper, frukost m.m.). Ligger 30-40 minuter från stan, dock bra läge för Nacpan Beach, dessutom utgår många turer härifrån. Det får ändå ett bra betyg p.g.a. av känslan och ”hostel hänget” med andra resande.

Åkte med speed boat från Coron 08.20 till El Nido. Åt lunch och bokade en van till Nacpan. Hostelet ligger inte långt ifrån den fina stranden Nacpan Beach. Åt middag och drack på en beachbar (Sunmai), Spelade lite kort. Jag och GEmil hängde med till en fest på ett annat hostel (Mad Monkey).
[/av_textblock]

[av_gallery ids=’3600,3599,3569,3567,3568′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Dag 7. Lördag 24 mars

El Nido, Nacpan

Where 2 Next****

Vi gick upp och åt pannkakor på hostelet, satt och surfade när vi såg att Wi-Fit fungerade (vilket inte var ofta), gick till Nacpan Beach och låg där större delen av dagen. Gick hem, tvättade kläder och räknade på ekonomin. Sedan gick vi till Sunmai och åt middag och drack drinkar. Därefter gick vi till Mad Monkey. Jag var trött och gick tidigt, övriga stannade kvar.
[/av_textblock]

[av_gallery ids=’3577,3574,3573,3572,3571,3570,3564′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Dag 8. Söndag 25 mars

El Nido, Nacpan

Where 2 Next****

Omelett till frukost, åkte på tur. Hade valt Tour A men det var så mycket folk på första platsen så vi frågade om vi inte kunde åka någon annanstans och det gjorde vi. Big lagun sedan en liten strand vi åt lunch på som var väldigt liten och väldigt skräpig, därefter en lagun, och till sist en stor strand som vi var ensamma på (jag kan rekommendera att be guiderna åka till platser som inte ingår i originalpaketet). Tog det lugnt på hostelet, spelade lite kort och gick och la oss.
[/av_textblock]

[av_gallery ids=’3602,3604,3603,3575,3587,3588,3605,3576′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Dag 9. Måndag 26 mars

El Nido, Nacpan

Where 2 Next****

Frukost, tänkte sedan hänga på stranden men fick erbjudande att hänga med ett gäng från hostelet till en strand (Tapik Beach) och en grotta (Ille Cave). På vägen blev vi ikappkörda av en arg flickvän som skällde ut föraren. Vi åkte till en strand och drack öl och så (åkte dit på flaket på en pickup). Sen åkte vi till grottan. Åt middag på hostelet, drack öl, spelade kort. På kväll var vi ett stort gäng som gick ner till stranden (Nacpan Beach) och kollade på de självlysande planktonen. Det fanns inte så mycket som förväntat, då det inte var säsong.
[/av_textblock]

[av_gallery ids=’3556,3578,3579,3580,3581′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Dag 10. Tisdag 27 mars

Nacpan-Puerto Princesa. Restid med bil: 7h

Blue Coconut (Dallas Inn?)**

Fungerande WiFi och centralt, annars finns inte mycket bra att säga, smutsigt och obekväma sängar.

Frukost på hostelet. Upphämtade av van 8.30 för att åka till Puerto Princesa. Resan tog 7h. Gått runt lite i staden åt på Namascar, super billigt veganskt ställe. Gick ner till hamnen och tog en öl och spelade kort.
[/av_textblock]

[av_gallery ids=’3582′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Hong Kong

Dag 11. Onsdag 28 mars

Puerto Princesa-Manila 11.45-13.15. Flygtid 1h 30min

Manila-Hong Kong 15.30-18.05. Flygtid 2h 35min

Hop in (Mody Street)****

Mycket bra! Fungerande WiFi, mycket bra läge (Tsim Sha Tsui mitt emot Hong Kong Island). Skön känsla, trevlig personal, fin lokal. Har dessutom ett systerhostel (Hop Inn, på Carnarvon Rd) med rooftop som får nyttjas.

Mycket resande, gick hyfsat bra men sista flyget blev försenat med nästan 2h. Tog flygbuss från flygplatsen. Kom fram sent. Packade upp och gick ut och åt på “the Spaghetti House”.
[/av_textblock]

[av_gallery ids=’3583′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Dag 12. Torsdag 29 mars

Hop in (Mody Street)****

Promenerade norr ut mot Flowermarket och Kowloon Mong Kok. Tog de sevärdheter vi tyckte verkade intressanta på vägen (bl.a. Jade-, ladies-, bird- och flower market. Tillbaka till hostelet, gjorde oss redo för att gå ut. Åt vegetariskt på Mana! Åkte till första Pubben för att delta i stor pub crawl. Billig öl och grattis shot på varje ställe. Vi var ett gäng som hamnade på fel klubb på slutet men valde att stanna där. McDonalds på hemvägen. Kom i säng 03.00-04.00 någon gång.
[/av_textblock]

[av_gallery ids=’3606,3584,3626,3585,3586′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Dag 13. Fredag 30 mars

Hop in (Mody Street)****

Åt sen frukost på N1 Coffee & Company. Fick vänta länge på mate, bra ställe i övrigt. Åkte till Lantau Island för att se Big Buddha. Jättelång kö både för att komma in och ut från ön. Linbanan var cool dock, ska vara världens längsta och ta 25 min. Buddhan ska vara världens största. Vi åt lunch /middag på ön. Stannade på en mataffär på hemvägen. Duschade och gick till Hop Inns andra hostel ett kvarter bort. Där drack vi vin och spelade kort.
[/av_textblock]

[av_gallery ids=’3607,3614,3625′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Dag 14. Lördag 31 mars

Hop Inn on Mody****

Frukost på hostelet. Åkte tram upp till Victoria peak. Gick ner. Hong Kongs Zoo och botaniska trädgård. Lunch på billiga michelin restaurangen Yat Lok. Vandrade runt lite på Hong Kong Island. Köpte kaffe på Starbucks och la oss i en park. Gick ut och åt hamburgare, sedan vidare till en fancy rooftop (Wooloo Mooloo Steakhouse). Falafel, pommes och vårrullar åts på hemvägen.
[/av_textblock]

[av_gallery ids=’3624,3608,3616,3609,3610′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Dag 15. Söndag 1 april

Hop in (Mody Street)****

Frukost, såg Yick fat building, (där det numera ogillas att man fotar) åt lunch på Dim Dim Sum, delade upp oss, tjejer letade efter shopping medan jag och Emil gick på museum. Sedan möttes vi upp på Mom’s not home (spännande café). Gick genom Temple street Night market. Åt fin-pizza på Motorino, åkte hem till hostelet och packade för hemresan.
[/av_textblock]

[av_gallery ids=’3617,3613,3615,3611,3627′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Dag 16. Måndag 2 april

Hong Kong-Stockholm 09.20-14.40. Flygtid 11h 20min.
[/av_textblock]

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *