Kullaberg

Då vi hade en dag över att spendera i Skåne valde jag och en kompis att ta oss till omtalade Kullaberg. Efter att ha hört runt lite, framför allt från Räddningstjänsten Höganäs valde vi Åkersberget (Kullaberg är mycket stort och vi hade en knapp dag på oss). Åkersberget är ett parti som ligger mycket fint med en vik som har klart vatten. Här förekom förutom klättring även solande, badande, dykning och paddling.

Dock hade vi svårt att hitta välsäkrade leder i en passande svårighetsgrad. Även topprep var svårt att anordna. Det slutade med att vi endast klättrade en led, ett svaparti mittemot den imponerande halvön. Leden var fin men lite för lätt. I övrigt är det ett bra ställe för klättring, viktigt att komma förberedd dock om du inte har minst 2-3 dagar.

I Kullabergs naturreservat finns konstverket Nimis, av Lars Vilks. Konstverket är enligt rykten värt ett besök. Viktigt att tänka på är att från närmaste parkering tar det ca 3 timmar tur och retur i ganska tuff terräng. Räddningstjänsten Höganäs hälsar att de årligen får ”rädda” turister som underskattat vandringen.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *