Dag 3 – Den turistiga lägerplatsen

Utsikten från vår landstigning för kvälla

Sträcka: Edholmarna – Ulsholmen
Distans: 28 km

Det är kul med kontraster. Under natten till idag mojnade det lite men det har fortsatt blåsa på lite grann. Däremot vred vinden om från sydvästlig till nordvästlig och gud vilken skillnad det kan resultera i! Vi har mer eller mindre haft medvind hela dagen och då vi gått inomskärs för det mesta har det varit på lugna och sköna vatten. Med solen i ansiktet har dagens största problem varit att smörja oss med solstiftet. Lite skillnad från igår kan man gott säga.

Dagens höjdpunkter har dels varit att vi fick se vår första solande säl samt att vi åt resans första glassar i Havstenssund. Sälen hittade vi innu nan ön Havssten och från fjärran såg det ut som något konstigt som flöt i vattnet. Det såg ut som en båge av något slag. När vi kom närmare såg vi att saken rörde på sig och tillsist hoppade den nu nyfikne sälen ner i vattnet för att komma upp en bit bort på sidan av oss. Vi stannade upp och drev med vinden ett tag och fick se hur vår nyfunne vän sälen tittade upp på olika ställen runt om oss. Dock aldrig tillräckligt nära för att få en bra bild… Men vi hoppas vi får fler tillfällen!

Havstenssund kom vi till strax därefter och gud en sån pärla. Kan tänka mig att det är ganska fullt med folk där en bra sommardag. Vyn att få komma in i det ca 50-100 meter breda sundet med fina små hus på bägge sidor. Helt fantastiskt! Vi stannade till och hoppades på att få oss en glass vilket vi också fick. Livet fortsatte helt enkelt att vara tipptopp!

Nu, sitter vi här på Ulsholmen, inne i en liten skyddad vik på en sån där plats som om någon månad kommer vara smockfull av solsugna västkustbor. Men nu har vi den endast för oss själva, denna lägerplats som inte skulle kunna beskrivas som något annat en det perfekta turistmålet.

Kartvikning vid lunch då vi var tvungna att byta sida på kartan.

Kartvikning vid lunch då vi var tvungna att byta sida på kartan.

Emil njuter av solen

Emil njuter av solen

Utsikten från vår landstigning för kvälla

Utsikten från vår landstigning för kvälla

Fina kajaker har vi också!

Utsikten från vår landstigning för kvälla

Ett bad fick det bli när vi kom fram för kvällen. Trots det inte så varma vattnet.

Ett bad fick det bli när vi kom fram för kvällen. Trots det inte så varma vattnet.

 

5 Kommentarer
 1. Staffan says:

  Ni verkar ha det riktigt gott!

  Jag undrade vart ni tog vägen igår efter 18.12. Er sista spot är loggad 2016-04-19 18:12:06 ;/

  Svara
  • GEmil
   GEmil says:

   Vi upptäckte det också! Vet inte varför det hände…

   Den uppdaterade vid starten idag iaf så där kan du se var vi spenderade natten. Går att se på inläggskartan också 🙂

   Svara
 2. Staffan says:

  Jag såg att ni var nära Tjurpannan och fantasin började nog skena iväg. Men om ni hade nordvästliga vindar blev det väl ingen match?

  Svara
  • GEmil
   GEmil says:

   Jag förstår! Ber om ursäkt för eventuell oro 🙂
   Tjurepannan var ingen match i detta väder mer som njutning av långa dykningen med lite inslag av krabbsjö då och då 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 15 =