Gröna Bandet 2016

I sommar väntar mitt livs största äventyr. En solo-vandring genom Sveriges fjällkedja från Treriksröset i norr till Grövelsjön i syd planeras. En vandring som kallas Gröna Bandet och är på ca 130 mil, två månader och 20 kg tyngre. Jag planerar att starta den 1 juli i Treriksröset och komma hem igen i slutet av augusti. Här på hemsidan kommer jag posta det som kan tänkas behövas om någon annan vill ge sig ut på samma vandring. Resor och logistik, utrustning och mat, förberedelser mentalt, fysiskt och praktiskt. Under självaste vandringen är tanken att jag ska vara aktiv på vår Instagram och Facebook och via vår SPOT även följa vart jag är.

,

En lite sen sammanfattning av vad som hände…

Treriksröset den 1 juli

Start: Treriksröset     Mål: Hemavan Dagar totalt: 26         Antal vandringsdagar: 23                     Antal vilodagar: 3 Sträcka: 688 km        Längsta sträcka på en dag: 55 km        Kortaste sträcka på en dag: 12 km Antal roddar: 4 st […]

Mat och logistik

Med bara 27 dagar kvar så åkte jag iväg till mataffären och storhandlade för hela sommaren, more or less. I kön till kassan stod en äldre man bakom mig som studerade mig när jag plockade upp varorna på bandet . Efter ett tag sa han ”Så du handlar till en hel skolklass”.    Det jag har handlade för […]

, ,

Fjällmat

Fjällmat När en ska göra mat till sin fjällvandring är det inte bara att gå till affären och handla det som en brukar göra hemma. Du måste handla mat som håller sig utanför kylskåpet och frysen oavsett hur lång din vandring är. Ja, du skulle kunna köpa en massa konserver men kanske bara om du […]

,

50 dagar kvar

Nu börjar det dra ihop sig och det är hög tid att göra klart allt om jag ska ha min första sommar månad ledig. Problemet är att jag står och trampar på samma ställe hela tiden men i veckan har jag äntligen kommit igång lite. Jag har torkat en veckas middagar, som var tänkt att bli hela vandringens […]

,

Gröna Bandet 2016

I höstas när jag satt på en uteservering i Grekland och smuttade på ett glas vin kom en känsla av att jag måste göra något galet. Något stort. Något kul. Något utmanande. Något för mig själv. Det var då det slog mig. Jag kunde minnas att jag hört om två band – ett på vintern […]