Packning av Melker Ulvön

Första testet av lite utrustning

Sedan några veckor tillbaka hade jag lovat far min att hjälpa till med rivningen av ett hus på vårt landställe. Landet ligger på en ö utanför Muskö och när jag ändå fick uppdraget att hämta en kajak som vi ska testa inför Blå Bandet (Melker Ulvön LV) tänkte jag att det passar perfekt att ta den över till landet!

I fredags fick jag dessutom plocka upp en 360fly (en kamera som filmar i 360 grader) samt våra nya solglasögon från Woodbrand som är gjorda i bambu och flyter i vattnet! Det var helt enkelt en riktigt lycklig dag för en prylnörd som jag!

360Fly och Woodbrandfodralen

När jag hämtat kajaken och fått upp den på taket stack jag förbi kajaksidan och träffade Jörgen en snabbis, snackade lite och fick låna GreenTip paddlar, en Grönlandspaddel, en touring och en vinge – alla för att testa vilken/vilka som ska med på HBB. På vägen mot Kajaksidan började solen titta fram också. Det var länge sen jag var så paddelsugen som jag blev då. Fick dessutom rapporter om att Horsfjärden låg helt spegelblank.

Tog bilen ner till Östnora camping där jag hittade en brygga som låg isfri och funkade bra som iläggningsplats. Tyvärr kom jag inte närmre med bilen är ca 5-600 meter ifrån så det blev en bit att bära men så fick det bli. Kajaken var packad och klar ca 16 något tror jag och jag stack ut på vattnet! Det fick bli invigning och test av grönlandspaddeln först och den kändes mycket bra. Den väger nästan ingenting och går mycket fint i vattnet! Fick i början paddla mellan (och över) isflak som låg och flöt men när jag kom ut lite längre från land blev det fritt och det var bara att paddla på längst det spegelblanka vattnet. Hade jag inte redan varit frälst på kajakpaddling hade jag garanterat blivit det där och då! Se filmen nedan och få känslan av hur jag hade det. Jag rekommenderar att kolla på den med en telefon – blir bättre känsla då!

Ja filmen ovan var också det första testet av 360 kameran 360Fly som vi ska ha med oss under paddlingen längst kusten. Som du ser är filmen interaktiv och du kan själv bestämma var du vill kolla. Perfekt för kajakpaddling verkar det som då det blir lättare att få känslan av att vara där. Det ska dessutom gå att göra ”glasögon” av kartong som man kan stoppa ner telefonen i och få ännu bättre känsla. Vi ska försöka testa detta i veckan och återkommer med ritning om vi hittar en! Vacker solnedgång från kajaken

Lördagen var det storm och riktigt skitväder så det blev ingen paddling utan mer förberedelse inför rivning av hus i form av nedplockning av allt obränbart i hela huset. När söndagen sedan kom började solen titta fram igen och jag fick återigen lyxiga förhållanden att paddla hemåt i. Denna gången fick jag till och med anledning att testa solglasögonen, som för övrigt får gott betyg med bra glas och sköna bågar. Var såklart även tvungen att testa flytförmågan och visst flöt dem!

På vägen hem i kajaken hann jag också med att testa vingpaddeln som jag hade med. Jag som aldrig paddlat vinge förut var lite nervös inför detta då jag hört att de tenderar att leva sitt eget liv när man stoppar dem i vattnet. Det gick trots det bra men jag blev inte såld, Måste testa vidare och vänja mig med tekniken lite mer. Kände mig lite osäker och instabil då jag paddlade med den. Men det är ju bara en vanesak.

Melker Ulvön LV kändes bra att paddla framförallt på vägen hem då jag insåg att jag ställt pedalerna ojämt på vägen dit… På maxlängden satt de perfekt för mig och jag fick lagom med plats i kajaken. Med rodret nere går den kursstabilt och det blir enkelt att svänga. Samtidigt var inte pedalerna för responsiva i styrningen vilket var skönt då jag är en sån som paddlar och trycker ganska mycket med fötterna. När jag i slutet testade fälla upp rodret blev det en rolig och väldigt responsiv kajak som gjorde precis det jag ville. Tror det kan bli hur kul som helst att paddla den längst kusten. Skönt med roder för de dagar då en bara vill koncentrera sig på framåtdrivning, samt enkelt att fälla upp rodret och kunna leka med kajaken. I veckan nu blir det test av Melker Ulvön HV också som är en lite större modell av den jag paddlade i helgen. Då hänger SEmil på också!

GreenTip paddlarna i vassen
Två av dessa ska få följa med runt Sverige. Just nu ser det ut som att det blir Grönlänningen och Touringen.
360Fly sitter fint på kajaken
360Fly kameran filmar inte bara coola filmer den ser cool ut på kajaken också!
Packning av Melker Ulvön
Såhär såg det ut då jag skulle bege mig ut i fredags. Ser det inte lockande ut?
Woodbrand Cornas flyter i vattnet
Var tvungen att testa de nya glasögonen från woodbrands förmåga att flyta. Och visst gör de det!
En spegelblank horsfjärd
Horsfjärden låg helt spegelblank framför mig. Snacka om att bli frälst för kajakpaddling!

Vill du se mer 360 video så hittar du min hemfärd här:


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Ett svar till ”Första testet av lite utrustning”

  1. Profilbild för Daniel

    Det var nog det närmaste jag kommit känslan av kajakpaddling utan att sitta i en kajak! Med ett par VR-glasögon måste det vara en ännu större upplevelse. Smidigare anordning för 360-filmning än den där GoPro-riggen man sett med 20 kameror 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *