Dag 7 – Har det redan gått en vecka?

Sträcka: Danholmen – Åstol
Distans: 28 km

Tiden flyger förbi och uppenbarligen är vi redan vid slutet av dag 7. Imorgon startar vi alltså vecka nummer två. Dagarna flyter ihop sakta och säkert och jag tror att det är bra för oss att vi bloggar också. Det är inte bara för er 😉

Idag har varit en dag med nordliga vindar igen, vilket betyder medvind men svinkalla vindar från norr. Efter ett kort stopp för handling på Tempo i Mollösund (som förövrigt hade en brygga reserverad för kajaker!!!) har vi paddlat på ner till strax nordost om Marstrand till en ö vid namn Åstol. Jag har sedan ganska länge gått och längtat efter en riktig västkustmiddag med räkor och annat gott. Det var också vår förhoppning när vi gick in i hamnen vid Åstol. Vi möttes direkt av en god doft som vi gissade kom från en byggnad som det stod ”Rökeri” på. Det såg dock ej ut att vara en restaurang så vi fortsatte in i hamnen för att upptäcka att där inte fanns något. På vägen ut kände vi båda att det kunde passa med ett toabesök och då det fanns en passande brygga gick vi i land och på toa. Medans jag väntade på Emil läste jag på en skylt och upptäckte att det rökeri vi tidigare passerat (som nu låg ca 50 m bort fågelvägen men med vattnet mellan) var öppet och serverade mat. O det krävs ingen raketforskare för att förstå att ett rökeri serverar sånt jag gått och längtat efter hela veckan!

Vi hoppade i kajakerna och tog oss över till andra sidan, gjorde en ganska akrobatisk urstigning då bryggan var ca 1.5 m hög, och en ännu mera akrobatisk ankring av kajakerna som bland annat innefattade att Emil stod  i sin kajak och knöt fast sin i bryggan. Då allt det var klart var det dags att gå in. Som jag tror jag skrivit tidigare känner man sig ganska malplacerad då en trampar in med torrdräckt men vi blev väl bemötta av Leif och Pia som driver stället. Hungriga som vi alltid är nu för tiden beställde vi in det största de hade. Varsin Ljugarebänk, innehållandes rökta räckor med Aioli, Vitlöksmarinerade musslor och vad som kan vara världens godaste rökta lax. Till det fick vi potatis och lite grönsallad. Vi fick order om att äta oss mätta och säga till om vi ville ha påfyllning av något och när vi berättade om paddlingen fick vi dessutom lite god Fisksoppa till förrätt. Kan det bli bättre? Jag tror nog inte det, så alla ni som kommer efter oss, och alla andra, Åstols rökeri rekommenderas starkt när ni passerar 🙂 Ber ni snällt får ni även slå upp tältet i parken på ön där vi just nu ligger och ska sova gott 🙂

DSC_0520
Den där tältplatsen full av gåskit… Men det var en fin morgon i alla fall 🙂 
13091791_10207408428463635_324039877_o
En brygga reserverad för kajaker! Kan det bli finare?
13064120_10207408427503611_1198579121_o
Bild inifrån hamnen i Åstol
DSC_0527
Den där underbara laxen
DSC_0529
mmmmmmums! 

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Dag 7 – Har det redan gått en vecka?”

 1. Profilbild för Leif Strandberg
  Leif Strandberg

  Jojo, loggan är ett gammalt ryggås-tält (i bomullsväv?) – men innanför tältduken är det gourmet-middagar och lyx. Man tackar. Man tackar. Skämt åsido – det var er väl unt. Lycka till med resten av västkusten – det blir mer ö-fattigt längs Hallandskusten – och då kan det vara gött att ha lax m.m. i magen. Leif i Söderhamn

 2. Profilbild för Farmor S
  Farmor S

  Jätteglad att ni har det bra. Roligt att få se alla vackra bilder och följa ert äventyr.

 3. Profilbild för Ingegerd
  Ingegerd

  Hej! Trevligt att följa er. Synd att GPS:en ej är i funktion så att man kan se hur långt ni har kommit. Har lyssnat på er POD, trevligt att ta del av nya medier för mig. Det är ett riktigt äventyr att ta del av er färd och kommentarer. Jag är avundsjuk att ni varit på Åstol, själv har jag inte varit där. Hoppas ni ej får det för jobbigt med vind och nederbörd idag. Vi ses snart i Varberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *