Dag 8 – Möten ger minnen

Sträcka: Åstol – Rivö
Distans: 40 km

 

Veckans möten:

Lars och Maria träffade vi efter att helt slutkörda anlänt till Lilla Kornö och bestämt oss för att det fick räcka för dagen. Medan vi slog upp våra tält gick Lars förbi med deras hund, och efter lite småprat erbjöd han oss att få ladda upp våra elektronikprylar inne i segelbåten. Vi följde tacksamma med in i kabyssen, och rätt som det var satt vi och drack flera sorters whiskey och pratade om historia, framtidsplaner, skärgårdsliv, miljön och allt där emellan. Generösare och trevligare personer är nog svårt att att hitta på sjön, så vilket sjukt flyt vi hade som bara ramlade rakt in i deras gästvänlighet. Jättetrevligt var det i alla fall, och vi kände oss otroligt nöjda när vi några timmar senare vinglade tillbaka till tälten för att äta en alldeles för sen middag. Whiskey på tom mage gör ju sitt…
Lars och Maria; ni gjorde ett avtryck och vi kommer inte glömma er i första taget. Hoppas allt är gott på Ballyhoo och att vi ses igen i framtiden!

DSC02394-2
Lars och Maria med hund och båt på bryggan i Lilla Kornö.

 

Mitt första möte med Leif och Pia var när jag kall och blöt iklädd torrdräkt, kapell och flytväst staplade köksvägen rakt in på Åstols Rökeri för att se om vi kunde äta där. De bara log och sa att det inte var några problem alls. Efter att på ett väldigt graciöst sätt förtöjt kajakerna balanserande ståendes i sittbrunnen tog vi oss in igen, nu genom rätt ingång. Även om Leif sa att det gick jättebra att sitta i torrdräkten och äta så måste jag erkänna att vi båda kände oss lite missplacerade på den fina restaurangen. Den känslan försvann dock snabbt, allt eftersom att den genuina och avslappnade servicen fick en ännu mer vänskaplig ton. Vi fick även annat att tänka på, för inte var bara de som drev rökeriet jättetrevliga, maten i sig var helt otrolig! Vi njöt av varsin fantastisk Ljugarbänk och blev sedan kvar en stund för att prata. Ledsen om vi drog ut på er kväll, men vi hade verkligen jättetrevligt! Vi önskar er all lycka till med restaurangen och ser fram emot att se filmerna när de kommer ut. (Glömde nämna det, både Leif och Pia sysselsätter sig även som skådespelare!). Stolt kan vi också säga att ett klistermärke med Frilufsarnas logga pryder dörren till köket inne i rökeriet, tack för det!

Leif och Pia på scenen inne i restaurangen.
Pia och Leif på scenen inne i restaurangen.

 


Publicerat

i

av

Kommentarer

2 svar till ”Dag 8 – Möten ger minnen”

 1. Profilbild för Maria i Ballyhoo
  Maria i Ballyhoo

  Emil och Emil!
  Vi hade också verkligen trevligt med er ombord, tack för det! Härligt att få utbyta tankar med två unga män som nu satsar på en riktig långfärd. Vädret de senaste dagarna har nog varit lite tufft för er, nu när ni lämnat den skyddande skärgården och har framför er många mil innan ni når Blekinge skärgård. Hoppas att allt går väl, vi följer era äventyr.

  1. Profilbild för GEmil
   GEmil

   Hej Maria (och Lars)!
   Ja, jo, vädret har varit lite sådär och vi sitter nu inblåsta i Onsala i väntan på väder att ta oss över Kungsbackafjorden. Men imorgon ser det ut att lugna sig så då ska det förhoppningsvis gå. Kul att ni följer oss och hoppas ni har det bra i Ballyhoo!
   //Emil & Emil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *