Dag 37 – Hej Kalmar

Sträcka: Daneholm – Ljungnäs båtklubb
Distans: 35 km

Dagen har bjudit på strålande sol och värme i mängder. Det var till och med så varmt att det blev frukost i bar överkropp innan vi begav oss iväg. Igår fick vi dessutom sällskap utav Jonathan och Micke, två andra Hbb:are som kommit ikapp oss. Det blev en härlig kväll med en del whiskey och trevliga samtal! Riktigt kul att få träffa dom och förhoppningsvis kommer vi stöta ihop med dem fler gånger under den närmsta tiden då vårt mål är att hålla ungefär samma tempo.

Idag har vi alltså fått se på Kalmar, de har bjudit oss på riktigt god glass. Vi har paddlat genom slottets vallgrav samt längst med fina kanaler och råkat missat att paddla under Ölandsbron. Vi tog oss längs med staden och genom dess små kanaler för att när vi kom ut inse att vi missat bron. Det blev helt enkelt att vända om lite snabbt för att runda en av bropelarna innan vi paddlade vidare. För inte kan vi ha paddlat såhär långt för att missa att paddla under en av turens större bryggor 😉

Kvällen till ära har vi blivit uppvaktade av min mor som är nere i trakterna på jobb och vi ligger nu på ett hotell i Kalmar efter att ha fått i oss massa god mat och varsin öl. Imorgon blir det hotellfrukost innan det är dags att bege oss ut på vattnet igen. Den frukosten ser jag fram emot!

Dagens Pryl

Idag tänkte jag berätta om en utav alla de saker vi har med oss för att kunna dokumentera vår färd längs denna avlånga kust. Prylen är inget mindre än vår 360 grader kamera, 360Fly, eller som vi brukar kalla den, ”Flugan”.

Flugan är alltså en kamera som filmar i 360 grader runt om och 270 i höjdled. Den ser helt enkelt nästan allt. Att den dessutom är vattentät, mindre än en tennisboll och lätt att hantera gör den bara ännu bättre. Med den brukar vi försöka filma lite då och då för att när vi har tid och ström kunna klippa ihop en video till er alla som följer oss. Det som jag tycker är kul med med filmerna är att de är interaktiva när en kollar på dem och du kan själv bestämma vart du vill kolla. Framåt, bakåt eller åt sidan. Kollar du i telefonen fungerar det också med telefonens Gyroskåp och bilden följer med när du rör kameran! Testa tex med filmen nedan!

PS. 360 titten funkar inte i webbläsaren ”Safari”

 

DSC_0261
Flugan, sitter fint på kajaken. Flugan är den lilla bollen som ni ser sticka upp över M:et i Melker.
13237640_528245927360455_1210447036491891308_n
Många broar har vi fått gå under idag. Bland annat denna i den minimala kanalen vid Drag, strax norr om Kalmar.
13241367_528245897360458_5360151291327845382_n
Dessutom denna lite större bro som brukar gå under namnet Ölandsbron.
13245252_528245810693800_1316397420319706806_n
Barbröstad frukost med Micke och Jonathan.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Dag 37 – Hej Kalmar”

 1. Profilbild för Fredrik
  Fredrik

  Har följt er sedan dag 1. Alltid lika kul att kika in och se hur dagen har varit för er ute på böljan den blå.
  Har precis köpt mig en Kajak och jaa det är grymt kul.
  När ni passerar Väddö (Ålands hav) så kommer jag ut och möter upp er (om inte jobbet ställer till det)
  Kan kanske bli en dusch också om det skulle locka.
  Med vänlig hälsning
  Fredrik

  1. Profilbild för GEmil
   GEmil

   Hej!
   Alltid lika kul att få höra från någon som följer oss! Och ännu roligare om vi får det att passa så att du kan möta upp när vi passerar!
   Allt gott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *