Dag 38 – 100 mil!

Sträcka: Ljungnäs båtklubb – Bokö
Distans: 38 km

 

Dagen började med en stadig hotellfrukost. Vi ser lite slitna ut tycker jag...
Dagen började med en stadig hotellfrukost. Vi ser lite slitna ut tycker jag…
Förmiddagsfika. Ja vad ska jag säga, ganska gött.
Förmiddagsfika när det är som bäst.
På väg in i ännu en kan
På väg in i en smal liten kanal som inte ens fanns med på kartan. Den här visste vi inte vart den ledde, men det såg så mysig ut att vi inte kunde annat än ta reda på det!
DSC_1083
Lunchpaus i solen. Max hänger med ännu!
DSC_1090
Den här lilla passagen var trängst hittills, och vid inloppet var det vass så att vi inte såg igenom den. På bilden har den dock breddat ut sig rejält! Vi gillar ju att ta genvägar (senvägar), så vi letar efter de minsta blå sträcken på kartan vilket leder till många spännande situationer som denna. Oftast har vi ingen aning om det kommer gå att paddla igenom eller inte, men än så länge har vi inte behövt vända om.
DSC_1096
Lite eftermiddagsspex.
DSC_0933
Glassigt väder kräver glassiga kläder; då får kepsen sitta bak och fram!
DSC_1123
Under barpausen passar Emil på att sola tårna, de är ju lite bleka stackarna.
DSC_1130
Som en hägring vid horisonten såg vi vår ö, lika vacker som en försommarkväll. Här har vi nu slagit upp våra tält och parkerat våra kajaker, om än blott för några timmars nattvila.
DSC_1151
Kvällstvagningen blev riktigt njutfull med varmt i vattnet och solnedgång! Det gick fint att simma runt och ha sig en liten stund till och med.
DSC_1156
Och nu sitter vi och firar att vi idag passerat den gyllene gränsen 100 mil! Lite whisky och chips på den här utsikten gör att vi gärna paddlar 100 mil till. Vi har ju i och för sig 130 mil kvar till Haparanda, så det får vi allt göra.

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *