Dag 45 – Ett positivt antiklimax

Sträcka: Hammarudden – Spisen
Distans: 34 km

Himmelen var fortsatt molnfri när vi vaknade och det blev frukost i solen tillsammans med skolklassen innan vi begav iväg i motvinden. Planen för dagen var att ta oss över bråviken, den vik som leder hela vägen in i Norrköping. Kanske inte en så värst farlig vik i normala fall men med denna konstanta nordostliga vind vi haft de senaste 5 dagarna samt rapporten från Micke och Jonathans blogg gjorde oss klart lite nervösa. Vi tog redan igår fram en bra väg att gå och räknade med att få det ganska tufft över viken.

Motvinden började lite smått under förmiddagen för att vid lunch och framförallt efter lunch då vi tog oss österut mot Arkösund, blåsa på ordentligt. Det blev tungt att paddla och den där känslan av att paddla och paddla men inte komma någon vart infann sig igen. Till slut tog vi oss runt udden och in i sundet för lite vila och en snackpaus. Allt för att prokrastinera bråviken så mycket som möjligt.

Nu var det dock dags. Vi hade tagit oss väster ut till där vi kunde smyga mellan öar den första distansen innan det skulle bli lite mer öppet. Där samlade vi samlade kraft och begav oss iväg…

VI gick ut från udden vi var på och möttes av en liten lätt ostlig bris och folk som solade på klipporna. Jaha, det måste vara för att det fortfarande är ganska skyddat här tänkte vi och fortsatte hoppa till nästa skär. Samma sak i den överfarten. Och så fortsatte det hela vägen fram till slutet av öarna där vi valde att ta den längre öppna biten och gå lite mer nordost istället för att gå skyddat.

Med en lätt bris och max 30 cm höga vågor kunde vi alltså enkelt ta oss över bråviken för att efteråt skratta lite lätt åt hur otaggade vi varit på att gå ut i ”den jobbiga motvinden!”

DSC_1027 (1)
När du blåser bort under lunchen är det bara att slänga i paddeln och hoppas att den vill agera drivankare. Det brukar fungera sådär… Men jag slutar aldrig hoppas! 
DSC_1282
Bråviken visade sig verkligen i sin tuffaste kostym idag. Ni ser hur hård paddlingen ser ut!
DSC_1050 (1)
Här satt vi får någon timme sen och åt vår middag, tittandes ut över dagens fina utsikt. Undra hur morgondagens utsikt blir?

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *