Dag 46 – Vart är mina muskler?

Sträcka: Spisen – Långö naturreservat
Distans: 40 km

Nu har vi varit ute i snart sju veckor och paddlat mellan sex och nio timmar nästan varje dag, effektiv tid. Låter det jobbigt? Jo men det är det också, ganska slitsamt för kroppen i alla fall. Den vande sig ganska snabbt dock och verkade acceptera att det kommer vara så här ett tag framöver, och även om vi har våra skavanker (mest jag) så är det inget som är värt att klaga på. Det jag kan tycka är att det borde märkas mer på den att vi är aktiva så mycket varje dag, till exempel i muskelbyggnad. Ansträngningen är givetvis ganska lågintensiv vilket inte bygger stora muskler, men segheten märks ju att den finns där nu, betydligt mer än i början. Det konstiga är bara att det inte syns. Jag tror att jag ser nästan likadan ut som när vi startade i Svinesund, och det tycker jag är fascinerande!

Låt mig ge exempel på vad jag hade förväntat mig:
Några veckor innan vi åkte passade jag på att äta extra mycket för att lägga på mig, eftersom jag var rädd att jag skulle tappa för mycket vikt under paddlingen. Jag tror snarare att jag har gått upp än ner sen dess, men det kanske ska skyllas på all mat och snacks vi får från 24 Hour Meals (samt att jag insåg att det får plats två stycken chipspåsar i kajakens för). Jag har även med mig ett par shorts som var för stora förut, men som jag innan avfärd la in och då tänkte att det var lika bra att ta lite extra när det ändå var i görningen, jag kommer ju ha blivit en del smalare när det är dags att ta på dem. Tji fick jag och så satt jag på stranden i Helsingborg och sprättade.

Jag återkommer med en uppdatering i slutet av paddlingen, för kanske har musklerna börjat titta fram då, vem vet.

DSC_1293
26 grader kvavt på morgonen, juni mötte oss med riktig sommarvärme! På den här tältplatsen var vi dessutom nästan precis halvvägs, och eftersom vi då hade gjort 124 mil så lär vi hamna en bit över 230…
DSC_1311
Mästarn av pumpuppblåsning, det är Emil det!
DSC_1307
Jag: ”Har du någon bra text till instagrambilden?” (Den här bilden) Emil: ”Skriv att vi saknar solnedgångarna över öppet hav.” Jag tycker att det här är ganska fint också faktiskt!

Publicerat

i

av

Kommentarer

Ett svar till ”Dag 46 – Vart är mina muskler?”

  1. Profilbild för Maria Ingelmark
    Maria Ingelmark

    Heja Emil och Emil! Nästan halvvägs och nu nära min bardoms hemmavatten väster om Landsort. Roligt att följa er färd mot botten på Bottenviken. Hälsar Maria på segelbåten Ballyhoo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *