Dag 47 – Den nostalgiska dagen

Sträcka:  Långö naturreservat – Kvarnholmen (strax norr om Muskö)
Distans: 58 km

Till att börja med vill jag bara få det ur mig, jäklar vad vi paddlat idag! 58 km, det är nytt rekord och jag tror inte vi kommer slå det! Närmare 12 timmar i kajakerna blev det och imorgon är det vilodag! 🙂


Året är 2011, det är vår och platsen är Trehörningen i Nynäshamn. Vid strandkanten står 31 st smått nervösa gymnasieelever. De ska paddla kajak, många för första gången någonsin. Det de inte vet är att två utav dem, 5 år senare kommer att försöka sig på att paddla runt Sveriges kust. De vet inte heller att dessa två, 5 år senare kommer att paddla samma distans som de gör under hela denna dagen på lite mer än en timme.

Året är 2012. Det är sen september och blåser sydlig kuling in över Torö. På Kolguskär, strax väster om Stenstrand håller 10 ungdomar på att hoppa ner i sina kajaker. De ska ut i vågorna och få testa på att kajaksurfa. Paddlingen går bra för de flesta till en början men när de kommer ut mot det lite öppnare vattnet råkar en gå runt. Läraren/instruktören är snabbt där och kamraträddar denne och de kan snart fortsätta efter de andra ut mot vågorna som nu börjar bli höga. Helt plötsligt kantrar en annan och läraren får återigen rycka in. Resten av gruppen fortsätter att paddla. Under tiden läraren utför kamraträddningen hamnar den första som kantrat i vattnet igen. Vågorna är fortsatt höga och vinden styv.

Året är 2015, det är tidigt i Maj och på Norrudden, söder om Öja, sitter ett gäng på 6 paddlare. De har precis förberett morgondagen då fyra av dem ska leda en grupp runt landsort. De andra två är examinatörer och följer med mest för att observera de som ska leda. Nu sitter de alla tillsammans däremot och pratar minnen och paddling. En av de berättar om hur den håller på att bygga en kajak just nu. En annan berättar lite om gamla minnen, bland annat från när denne paddlat runt kusten. I en tredje börjar en tanke växa. Det där med att paddla runt kusten, det verkar som ett kul äventyr det…

DSC_1093 (1)
Glassiga luncher är något vi jobbar hårt för. Här testar Emil lite nya ställningar med benen.
DSC_1099 (1)
Vi misstänker att ni kanske blivit lite trötta på bilder från sidan eller i ryggen så här kommer en framifrån! Det blåste inte jättehårt idag som ni ser.
DSC_1336
Här kan man va…
DSC_1105 (1)
Vår första paddlingstältplats är det ni beskådar i denna bild. Emil står där nere och fotar. Ganska sjukt att det i stort sett bara är 5 år sen vi satt en en kajak för första gången!
DSC_1115 (1)
Framme på Kvarnholmen och min fars sommarställe. Här blir det vila och fix o trix imorgon.DSC_1351 

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Dag 47 – Den nostalgiska dagen”

 1. Profilbild för Pontus Gustavsson
  Pontus Gustavsson

  Hej Emil!

  Kul att följa er resa, nostalgi är en fin känsla, nyfikenhet likaså. Njut av kusten!

  Pontus (som var med på Norrudden 🙂

  1. Profilbild för GEmil
   GEmil

   Nämen hej!
   Kul att du följer oss. Det är ju trots allt lite ditt fel att vi nu är ute på denna tur. Jag kan inte säga mer än tack för inspirationen 😉

 2. Profilbild för Daniel
  Daniel

  Vilka bilder! Är headerbilden med två paddlare i solnedgången från HBB-paddlingen eller en gammal bild? Riktigt läcker hursom 🙂

  1. Profilbild för GEmil
   GEmil

   Tack så mycket!
   Headerbilden är från igår då vi paddlade in den sista biten till där vi nu pausar. Tagen av min far som stod på bryggan och välkomnade oss 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *