Sjötorpsberget

Hampus vaknar upp och städar för att undvika stryk från morsan och tar sedan en sväng förbi tjejen. Teodor vaknar upp och somnar om för att han är bakis, har en mindre skrämmande morsa och ingen flickvän.

DSC03271 DSC03236 DSC03246
Kl 13:49 tar dem pendeln från Farsta Strand och går av två stationer senare i Skogås. En 3 minuters cykeltur eller 10 minuters promenad så kommer dem fram till en solig klippa med fint bultade leder alldeles för svåra för dem. Sjötorpsberget med 35 leder varav 29 bultade är enligt Teodor och Hampus en vägg för dem som vill se grafitti,  spekulera kring hur det skulle vara om kan var bättre på att klättra så man kunde ta fler leder och ha möjlighet att klättra i både sol och skugga.

Klättervis så bjöd dagen på bra juggar på leden ”Dåligt 9-månadersresultat” 6a , en riktig röra vid namn ”Dubbeltaket” 5+ blandad med ”Ett Äckel” 6b+ och sköna grepp men slitigt slut på ”Fröken flak” 6b samt mindre nämnvärda saker, eller som Hampus så fint kallar det ”Branta trappor”.

Idag har Teodor lärt sig att Ikea kassar fungerar jättebra som repsäck men det är bra om man inte trasslar ihop repet det första man gör. Någon som kan rekommendera en bra ”rep 101” bok undrar han. Hampus kände inte till någon sådan bok men lärde sig att klättrar man vid stora sprickor tidigt i juni finns det en chans att man hittar fågelbon.

DSC03240DSC03226

 


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *